Agenda

Komende evenementen

feb
26
di
Cultuur in Zicht ‘De Naakte Waarheid’.
feb 26 @ 10:00 – 12:00

Cultuur in Zicht

De Naakte Waarheid,

Expositiet in Rijksmuseum Twente

Mevr. Anjette van de Ven

 

Met de expositie ‘De Naakte Waarheid’ duikt het ‘Rijksmuseum Twente’ in de geschiedenis van de Europese waarden, om te zoeken naar antwoorden op de vragen “wie zijn wij en hoe zijn we geworden wie we zijn?”

 

Aan de hand van voorstellingen van ’het naakt’ zien we ontwikkelingen van de West-Europese identiteit en hoe de kijk op de wereld verandert. ‘De naakte mens’ van deze tentoonstelling is bovenal een metafoor voor de ‘Europese mens’ in zijn zoektocht naar vrijheid.

 

 

Introducees zijn welkom!

 

 

 

mrt
10
zo
Concert Deventer Symfonisch Orkest
mrt 10 @ 15:00 – 17:00

De dirigente van het Deventer Symfonisch Orkest, Alike Jonkman heeft al eens De Hereeniging versteld doen staan met haar virtuoze solo op trompet.

Op 10 maart zorgt zij opnieuw voor spektakel als ze onweerstaanbaar blijkt voor Bastien onze zanger. Dit speelt zich af tijdens het zangspel ‘Bastien en Bastienne’ van Mozart. Voor de jaloerse Bastienne zit er niets anders op dan de hulp in te roepen van Colas de tovenaar.
Dit en meer kunt meemaken op zondag 10 maart om 15.00 uur. Introducees zijn van harte welkom.
Entreeprijs:  € 12,50 inclusief consumptie achteraf, kinderen tot 12 jaar € 5,-.
mrt
12
di
Cultuur in Zicht ‘Eileen Gray, eerste vrouwelijke architect en designer’.
mrt 12 @ 10:00 – 12:00

Cultuur in Zicht

Eileen Gray,

eerste vrouwelijke architect en designer

Dhr. Evert Jan Geerdes

Eileen Gray, in 1878 in Ierland geboren, volgt haar teken- en schilder opleiding in Londen en maakt reizen naar o.a. Parijs. Zij raakt geïnteresseerd in Japanse laktechnieken, werkt voor verschillende ateliers en volgt lessen bij een tweetal Parijse kunstacademies. In 1907 begint zij een eigen atelier in Parijs. Zij ontwerpt en vervaardigt kamerschermen, tapijten en meubelen. Eerst ‘Art Nouveau’, later uiterst modern. Bekend zijn haar ‘Kano’ligstoel en ‘Drakenstoel’.

In 1925 ontwerpt zij haar villa ‘E1027’ aan de Franse Rivièra, een prachtig voorbeeld van een modern en tijdloos design, inclusief interieurs, meubelen en tapijten. Recentelijk is deze geheel gerenoveerde villa voor het publiek toegankelijk. Zij raakte na de tweede wereldoorlog in vergetelheid en overleed in 1976. Nu brengen haar meubelen recordbedragen op.

Introducees zijn welkom!

 

 

 

mrt
17
zo
Zondagmiddagconcert
mrt 17 @ 15:00 – 17:00

Op 17 maart a.s. organiseren wij een zondagmiddagconcert in ons gebouw mmv Beitske Verheij, cello & Bernd Brackman, piano.

Entree: 12,50 euro. Niet-leden zijn van harte welkom.

mrt
23
za
Zangavond ‘Erotiek op niveau’
mrt 23 @ 20:00 – 23:00

Voor het eerst in de Hereeniging…,

EROTIEK OP NIVEAU

Een zangavond voor en door leden van de Hereeniging, à la de Duitse avond.

Nederlands, Duits, Engels of Frans het kan allemaal, erotiek is internationaal!

Denkt u bijvoorbeeld aan… ’Iedereen doet het’ van Robert Long, ‘Love to love you baby’ van Donna Summer en ‘Sexual Healing’ van Marvin Gaye.

Ook dit jaar word je muzikaal ondersteund door Ton Zwartkruis en de presentatie van de avond wordt op prikkelende en ludieke wijze gedaan door Jan Kruse!

Wil je graag een muzikale bijdrage leveren, neem dan contact op met Marijke de Vries: 06  – 40902293. Aanmelden kan vanaf januari 2019.

We zien je graag op 23 maart 2019!

mrt
26
di
Cultuur in Zicht ‘Bartholomeus Breenbergh’.
mrt 26 @ 10:00 – 12:00

Cultuur in Zicht

Bartholomeus Breenbergh,

geboren in Deventer, maar onbekend in Nederland

Het verhaal over deze in 1598 te Deventer geboren kunstschilder laat u ervaren hoe hij zich ontwikkeld heeft tot een van de voorlopers van de ontwikkeling van het landschap. Tussen 1619 en 1629 deed hij zijn inspiratie op in Rome, waar hij een van de oprichters was van de ‘Bentvueghels’, een groepering van Nederlandse en Vlaamse kunstschilders, die bijna 100 jaar heeft bestaan. Via een betrekking bij de adellijke familie Orsini kwam hij tot grote ontwikkeling in zijn manier van tekenen. Beelden uit die periode krijgen, na terugkeer naar Nederland, regelmatig een prominente plek in zijn schilderijen met Italiaanse landschappen.

Van 17-10-2020 tot 11-01-2021 zal er in ‘Museum De Waag’ een
tentoonstelling plaatsvinden met een variatie uit zijn grafische werk, tekeningen en schilderijen.

Introducees zijn welkom!

 

apr
9
di
Cultuur in Zicht ‘Thema nog onbekend’.
apr 9 @ 10:00 – 12:00
Cultuur in Zicht 'Thema nog onbekend'. @ Sociëteit De Hereeniging | Deventer | Overijssel | Nederland

Cultuur in Zicht

Thema nog onbekend

Introducees zijn welkom!

 

mei
19
zo
Oldtimer tour
mei 19 hele dag

‘de Hereeniging oldtimer tour’ ter ere van ons 165 jarig jubileum.

De tour (geen rally) van ongeveer 100 km, door Salland, IJsselvallei en de Veluwe, zal starten en eindigen bij ons gebouw.
Onderweg zullen er voldoende sfeervolle stops zijn voor koffie, lunch en/of anderszins.
Tijdens deze stops zullen wij tevens onze Sociëteit onder de aandacht brengen aan onze gasten, pers en geïnteresseerden.
Bij terugkeer is er ruim de gelegenheid om gezellig na te borrelen en (optioneel) te dineren voor een prijs die men bij benadering hanteerde in het bouwjaar van uw auto.

Omdat wij zoals gezegd met deze tour ook als doel hebben de Hereeniging positief op de kaart te zetten, zijn ook ‘niet leden’ en introducés van harte welkom deel te nemen.

Uitgangspunten waarop u uw besluit tot deelname zou kunnen baseren zijn:

U wilt een mooie tour rijden en een gezellige dag hebben.
U kunt een auto aan de start brengen van minimaal 30 jaar oud.
U wilt daarnaast de sociëteit graag onder de aandacht brengen en u bent bereid de nodige informatie te verstrekken aan geïnteresseerden.
Het startgeld zal geheel in stijl refereren aan ons jubileumjaar en is derhalve vastgesteld op € 16,50 per deelnemende auto, ongeacht het aantal inzittenden.

Voor vragen en/of inschrijven mailt u naar: activiteiten@hereeninging.nl

nov
2
za
165 jarig lustrum
nov 2 hele dag

Op 2 november vieren we ons drieëndertigste lustrum. 165 jaar gelden werd onze sociëteit opgericht. Reden voor een feest. Met de invulling zijn we nog bezig, we houden u op de hoogte, maar houdt deze datum vast vrij!