Agenda

Komende evenementen

apr
22
zo
Camadou – ‘Boîte à Chansons’
apr 22 @ 15:00
Camadou – ‘Boîte à Chansons’ @ Sociëteit De Hereeniging | Deventer | Overijssel | Nederland

CAMADOU – ‘ BOÎTE À CHANSONS’
ZONDAG 22 APRIL 2018, 15.00 UUR
SOCIËTEIT DE HEREENIGING, GROTE POOT 2, DEVENTER

“En collaboration avec Alliance Française Zutphen “
La boîte à chansons est un spectacle intime et varié où chansons et valses musettes sont présentées d’une façon originale: petites anecdotes et attributs divers vous révèlent plein de choses amusantes ou émouvantes sur le beau patrimoine de la chanson francophone. Camadou (Carole Marie Doucet) est accompagnée à la guitare par Hans van Gelderen et à la flûte traversière par Dasha Beltiukova.

Entree: Gratis voor leden en cursisten van Alliance Française.

apr
24
di
Cultuur in Zicht: Arthur Brand
apr 24 @ 10:00 – 12:00
Cultuur in Zicht: Arthur Brand @ Sociëteit De Hereeniging | Deventer | Overijssel | Nederland

Geroofd erfgoed

Deventernaar Arthur Brand is wereldwijd bekend als kunst-detective. Het balanceren tussen justitie/politie en de onderwereld is zijn dagelijkse gang. Mét resultaat! De gestolen paarden van Hitler zijn terug gevonden, met Oekraïense milities heeft hij onderhandeld om vijf gestolen Hollandse Meesters terug te krijgen voor het West-Fries Museum en nu ligt er na bijna 30 jaar de ontknoping op tafel rond de kunstroof in Boston waar o.a. twee Rembrandts een Vermeer verdwenen.

Een zesdelige TV-serie onder de naam “De Kunst-detective” wordt komende zomer op de publieke omroep uitgezonden. Ook zijn de boekrechten verkocht voor verfilming van  Het verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish .

We verwelkomen u graag. Introducés zijn van harte welkom.

Toegang 10,00 euro, inclusief koffie of thee.

apr
27
vr
Hereenigd op Koningsdag
apr 27 @ 15:00 – 17:00
Hereenigd op Koningsdag @ Sociëteit De Hereeniging | Deventer | Overijssel | Nederland

Alle leden van Sociëteit De Hereeniging zijn van harte uitgenodigd om van 15:00 uur tot 17:00 uur het glas te heffen op de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Hopelijk tot dan!

mei
14
ma
Algemene Ledenvergadering
mei 14 @ 20:00

Algemene ledenvergadering op 14 mei 20:00 uur.

AGENDA:

 1. Opening en welkom.
 2. Ingekomen stukken en mededelingen.
 3. Verslag van de Algemene Ledenvergadering van 6 december.
 4. Jaarverslag 2017 van de secretaris.
 5. Jaarverslag 2017 van de penningmeester.
 6. Kascommissie
  • verslag van de kascommissie inzake financieel jaarverslag 2017
  • benoeming leden kascommissie
 7. Bestuurssamenstelling
  • Aftredend zijn de heren Bert Roetert en Rob Oostenrijk. Zij stellen zich herkiesbaar.
  • Overeenkomstig de statuten Art.8.2 doet het Bestuur de voordracht hen te benoemen voor een nieuwe zittingsperiode.
  • Conform de statuten Art. 8.2 hebben de leden het recht om een ander lid voor te dragen. Deze voordracht dient door  tenminste 5 leden voor de aanvang van de Algemene Leden Vergadering schriftelijk bij het bestuur te zijn ingediend.
 1. Presentatie en discussie toekomst Sociëteit/Presentatie nieuwe Website

Toelichting Agendapunten 3, 4 en 5:

 • De stukken zijn vanaf 1 mei beschikbaar en vanaf deze datum te verkrijgen bij het buffet.
mei
18
vr
Happy Hour Special – Asperges
mei 18 @ 17:30

De Asperge avond zal worden opgeluisterd door woordkunstenaar en liedjesschrijver Henk Boogaard.

Henk schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen,
one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet;
ze zijn cabaretesk van aard.

Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, handelen dientengevolge veel van zijn geesteskinderen over voedsel. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling placht en tracht te communiceren, als wel andere herkenbare zaken des levens in zijn oeuvre ruim aan bod.

Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt hij zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar, alleen dan! Daar bij Henk de taal zo centraal staat, komt zijn performance het beste tot zijn recht bij een aandachtig gehoor.

mei
27
zo
Hereeniging Bridge Battle
mei 27 @ 13:30 – 17:30
Hereeniging Bridge Battle @ Sociëteit De Hereeniging | Deventer | Overijssel | Nederland

Ja, dat moest er maar eens van komen om uit te maken wie van ons nu eigenlijk de sterkste is met het bridgen, de dames of de heren! Dus dat gaan we dan maar eens uitvechten op zondag 27 mei a.s. Zo’n belangrijke ontmoeting vraagt natuurlijk wel om de juiste voorbereiding en ambiance. Nou reken maar, daar wordt voor gezorgd. Ondanks de hevige en buitengewoon serieuze tweestrijd gaan we dat gezellig aankleden met een Italiaans buffet en speciale prijsuitreiking.

 

We starten dan om 13.30 uur en spelen tot 17.30 uur, daarna is het tijd om te pauzeren voor een welverdiende versnapering. Rondom 18.15 uur starten we met een prachtig aangekleed Italiaans buffet. Tijdens al dat heerlijks maken we bekend wie zich dit jaar de sterkste mag noemen in onze sociëteit. Meld u dus snel aan met partner, waarbij onze deskundige wedstrijdleiding u op juiste wijze gaat indelen in deze Bridge Battle zonder een A-, B- en C-verdeling.

 

Dat gaat een sportieve clash worden waarbij veel op het spel zal staan. U krijgt anders een jaar lang te horen dat u te zwak bent gebleken in deze belangrijke tweestrijd en dat wilt u natuurlijk ten koste van alles zien te vermijden. Om hierbij ernstige incidenten te voorkomen zullen bij de entree van de grote zaal detectiepoortjes worden geplaatst ter controle op enig wapenbezit.
Deelname aan deze Bridge Battle is inclusief het Italiaans buffet à € 15,00 per persoon te voldoen bij afrekening na de prijsuitreiking.

 

De inschrijving is tot uiterlijk vrijdag 18 mei en weet vast dat er een maximale deelname aan is verbonden, dus reageer snel. Aanmelding bij: theo@bruyns.com of op de deelnemerslijst bij de bar.
Verdere berichten volgen nog maar inschrijving kan vanaf nu worden gedaan. Graag tot op het strijdtoneel bij de Hereeniging Bridge Battle.

 

Theo E. Bruyns

jun
22
vr
Happy Hour Special – Haring Party
jun 22 @ 17:30

Voor de haringparty hebben we Boogie-Woogie pianist Jeroen Sweers kunnen contracteren.

Jeroen Sweers (1-4-1978) speelde al op jonge leeftijd Boogie-Woogie op de piano. Zijn passie voor deze muziek, maar ook voor vele andere stijlen, heeft hem ertoe gezet zijn hart te volgen en een bestaan op te bouwen in de muziek. In 2002 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium in Zwolle voor de opleiding lichte muziek.

De Blue Note Rollers – de band van Jeroen Sweers – is een conservatorium geschoold instrumentaal trio met zang, dat zich kenmerkt door haar veelzijdigheid, presentatie, passie en professionaliteit. Het repertoire bestaat uit een swingende en toegankelijke smeltkroes van mainstream Jazz, Blues, Pop, Motown, Bossa Nova, Latin, Soul en Nederlandstalig, maar ook uit Boogie-Woogie en Ballroom-Swing.

Het geluid van de Blue Note Rollers laat zich met saxofoon, piano/zang en contrabas typeren als aangenaam, stijlvol, speels, verrassend, feestelijk en tijdloos.

Kortom, een middag vol Hollandsch Glorie met een swingend sausje.

sep
28
vr
Happy Hour Special – Down Under
sep 28 @ 17:30
okt
26
vr
Happy Hour Special – Oktober
okt 26 @ 17:30
nov
23
vr
Happy Hour Special – November
nov 23 @ 17:30